Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie kan je deze week in alle lokale dienstencentra in Gent en de deelgemeenten aan heel wat regenboogvriendelijke activiteiten deelnemen. Het doel is om de seksuele geaardheid bij senioren bespreekbaar te maken. 

Het was vandaag spelletjesnamiddag in Lokaal Dienstencentrum De Boei in Mariakerke. Het klassieke Ganzenbord bleef er in de kast liggen, in de plaats lag er een gezelschapspel op tafel dat de seksuele geaardheid bij senioren bespreekbaar moet maken. Dat is blijkbaar nog een taboe. "Ze worden niet vermeld, ze vermelden ook zelf niet dat ze zo zijn en ze verstoppen zich", zegt Maggy Doumen, Rainbow Ambassador. 

Seksganzenbord
De Rainbow Ambassadors willen dan ook dat holebi - en transgendersenioren actief betrokken worden bij de activiteiten in de lokale dienstencentra en woonzorgcentra. En vooral dat ze zich niet hoeven te schamen voor wie ze zijn. Samen een gezelschapspel spelen, zoals een seksganzenbord, kan het gesprek over elkaars seksuele geaardheid dan ook een handje helpen.

Bron: AVS.be