Groenstrook Marjolein Hottentot heeft donderdag 14 december het officiële eerste exemplaar van haar zelf ontworpen spel "Seks is meer... Ganzenbordspel" overhandigd aan de teamleider onderbouw van Wellantcollege de Groenstrook.

Hottentot heeft het spel ontwikkeld in samenwerking met 'Sterk' (www.olein.nl). Het doel van het spel is om jongeren te laten oefenen met praten over relaties en seksualiteit en zo te ontdekken wat hun mening hierover is. Op deze manier worden zij zich bewust van wat ze wel of niet willen met relaties en seksualiteit. “Ik heb dit spel regelmatig gespeeld toen ik nog docent was op ‘de Groenstrook’. Er is niets mooier dan dit spel nu officieel uit te kunnen geven”, aldus een trotse Hottentot. “Er zijn al diverse bestellingen van scholen binnen en anderen zijn zeer geïnteresseerd”. Er zijn meerdere versies van het spel, speciaal gericht op verschillende leeftijdscategorieën.

VMBO-school ‘de Groenstrook’ zal het spel als doorlopende leerlijn seksualiteit inzetten in lessen Burgerschap in zowel de onder- als bovenbouw.

Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer verzorgt vmbo onderwijs op basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en gemengde leerweg niveau (met en zonder Lwoo). Tevens zijn er een drietal themaklassen, t.w. de paardenklas, de Tec-klas (techniek) en de kookklas.

De school is gevestigd aan de Jac. P. Thijsselaan 18, 1431 KE te Aalsmeer. Telefonische informatie is te verkrijgen op telefoonnummer: 0297-384949. Bezoek ook eens de website: www.wellant.nl

Laatst bewerkt op: 15 december 2017 12:17